bruidsmode.jpg
Bruidsmode
Trouwpakken.jpg
Trouwpak
feestlocatie.jpg
Feestlocaties
bruiloftmuziek.jpg
Bruiloftmuziek
trouwlocatie.jpg
Trouwlocaties
trouwkaart.jpg
Trouwkaarten
fotograaf.jpg
Fotografen
trouwfilm.jpg
Trouwfilm
trouwvervoer.jpg
Trouwvervoer
trouwringen.jpg
Trouwringen
bruidsboeket.jpg
Bruidsboeket
beauty.jpg
Beauty
bruidstaart.jpg
Bruidstaart
bedankjes.jpg
Bedankjes
catering.jpg
Catering
bruidsaccessoires.jpg
Accessoires
partyverhuur.jpg
Partyverhuur
huwelijksvoltrekking.jpg
Voltrekking-Zegening
trouwambtenaar.jpg
Trouwambtenaar
sfeermakers.jpg
Sfeermakers
huwelijksnacht.jpg
Huwelijksnacht
Photobooth-huren-categorie.jpg
Photobooth-huren
vrijgezellenfeest.jpg
Vrijgezellenfeest
weddingplanner.jpg
Weddingplanner
bruidsduiven.jpg
Bruidsduiven
partyschip.jpg
Partyschip


 

Trouwdatum prikken


De voorbereiding
Het is belangrijk om voordat je begint aan de voorbereiding op jullie trouwdag, eerst de trouwdatum te bepalen. Hiermee heb je een goed overzicht voor het tijdsschema om de gehele voorbereiding in te plannen. Tevens heb je dan die magische trouwdatum in je hoofd. Dat geeft tijdens de voorbereiding op de trouwdag een extra dimensie om naar de trouwdatum toe te leven.

 

Waar moet je rekening mee houden bij het prikken van de trouwdatum?

Tijdschema van de voorbereiding
Zorg bij het prikken en vastleggen van de trouwdatum in ieder geval dat je voldoende tijd hebt voor bepaalde zaken, zoals het uitzoeken en passen van de bruidsmode, zoals de trouwjurk, het trouwkostuum e.d. Maar ook het vinden van een passende feestlocatie en eventueel alternatieve trouwlocatie. Hierover vind je meer op de pagina Handige Tips.

Feestdagen, vakanties of andere landelijke vrije dagen:
De donderdag of vrijdag voor Pinksteren kan bijvoorbeeld een prima trouwdatum zijn. Maar hou er rekening mee dat veel mensen, jullie gasten dus, op dergelijke dagen een lang weekend of week weg zijn. Zo ook voor Pasen, de dagen rond Hemelvaart, Koninginnedag, etc.

Schoolvakanties per regio:
Dat geldt tevens voor de schoolvakanties, die overigens per regio verschillen.
Zo kan het zijn dat in Limburg de meivakantie een week na jullie trouwdatum is, maar dat je lievelingstante uit amsterdam of hartsvriendin uit Groningen op jullie trouwdatum vakantie heeft en uitgerekend dán een weekje de zon opzoekt.
Kies je toch voor een datum in de vakantieperiode, licht de gasten uit een andere regio dan eerder in over jullie trouwdatum. Bij het ontvangen van de trouwkaarten kan de vakantie al geboekt zijn.

Informeer bij jullie favoriete gasten of zij op de trouwdatum vrij zijn.
Als er gasten zijn die absoluut niét op jullie trouwdag mogen ontbreken, informeer dan bij hen of zij op jullie trouwdatum beschikbaar zijn. het kan altijd zo uitkomen dat zij andere verplichtingen hebben. Bijvoorbeeld de trouwdag van hun ouders. Zoon of dochter die dezelfde trouwdatum heeft geprikt, uitzending naar buitenland voor werk, bedrijfsfeest, familiereünie, etc.

Trouwtarieven
Voor de trouwdag zelf moet je eerst op de website kijken van de gemeente waar je gaat trouwen wat de kosten zijn van de voltrekking op jullie trouwdatum. Mocht je kiezen voor een zaterdag of zondag, dan verschillen de tarieven nogal eens met de kosten van trouwen op donderdag of vrijdag.
Trouwen op maandag is bij diverse gemeenten zelfs gratis.
Ga je trouwen in een andere trouwlocatie dan het gemeentehuis, informeer daar dan eerst naar de kosten van trouwen op jullie trouwdatum.
In het onderdeel Handige Tips vind je meer tips over de trouwtarieven en prakitsche tipd waar je rekening mee kunt houden bij het bepalen van jullie trouwdatum.

Veel plezier!

Twitter Trouwen in Twitter trouwennieuws Facebook Blog logo

Banner-BijZondere_trouwringen.jpg Limburg
kasteel-groot-buggenum_trouwlocatie_limburg.jpg Limburg
190_190_vierkant_1.jpg Limburg