bruidsmode.jpg
Bruidsmode
Trouwpakken.jpg
Trouwpak
feestlocatie.jpg
Feestlocaties
bruiloftmuziek.jpg
Bruiloftmuziek
trouwlocatie.jpg
Trouwlocaties
trouwkaart.jpg
Trouwkaarten
fotograaf.jpg
Fotografen
trouwfilm.jpg
Trouwfilm
trouwvervoer.jpg
Trouwvervoer
trouwringen.jpg
Trouwringen
bruidsboeket.jpg
Bruidsboeket
beauty.jpg
Beauty
bruidstaart.jpg
Bruidstaart
bedankjes.jpg
Bedankjes
catering.jpg
Catering
bruidsaccessoires.jpg
Accessoires
partyverhuur.jpg
Partyverhuur
huwelijksvoltrekking.jpg
Voltrekking-Zegening
trouwambtenaar.jpg
Trouwambtenaar
sfeermakers.jpg
Sfeermakers
huwelijksnacht.jpg
Huwelijksnacht
vrijgezellenfeest.jpg
Vrijgezellenfeest
weddingplanner.jpg
Weddingplanner
bruidsduiven.jpg
Bruidsduiven
partyschip.jpg
PartyschipHet huwelijk en het seksleven: hoe gaat het samen?
 

Trouwen

Als je getrouwd bent, dan staat je seksleven op een laag pitje. Tenminste als we de films, boeken, artikelen en dergelijke moeten geloven wanneer het over dit onderwerp gaat. Het huwelijk wordt vaak afgedaan als een regelrechte spelbreker, als het gaat over passie in de slaapkamer. Het kan inderdaad zo zijn dat de seks niet meer zo spannend is als in het begin van jullie relatie. Maar waar komt dit door? In dit artikel omschrijven wij de fasen van het seksleven. 

Fase 1: (1-3 jaar)

In het begin van je relatie is alles leuk en spannend. Je bent stapelverliefd en romantiek en erotiek spelen een belangrijke rol. Beide hebben jullie vaak zin in seks. Dit komt door de verliefdheid, maar ook omdat je heel nieuwsgierig bent. Je wilt elkaar beter leren kennen, verkennen en samen één worden. Je besteedt beide veel tijd en zorg voor de kwaliteit en kwantiteit van seks. Dit is een belangrijke fase, er wordt namelijk een basis gelegd voor de volgende fasen in je relatie. Het is belangrijk dat je eerlijk en open bent en vertrouwen hebt. Komt dit voor in jouw relatie? Dan bestaat de kans heel groot dat jullie het lang met elkaar gaan volhouden.

Versiering bruiloft

Fase 2: (3-7 jaar)

Naast jullie leven samen, wordt er ook aandacht besteedt aan hobby’s, vrienden, kennissen en werk. Het is hele normaal dat de verliefdheid en de passie wat meer naar de achtergrond zal treden. De seks zal iets rustiger worden en er komt een soort van patroon in. In deze fase ben je op zoek naar vastigheid en daarom wordt er een huis gekocht of gaat men trouwen.

Ook worden in deze fasen de verschillen in seks tussen man en vrouw duidelijk. De man ervaart genot voornamelijk als een ontlading van seksuele ontspanning. De vrouw geniet uit het geleidelijke opbouwen van seksuele spanning. Kortom: de man wil vaker en meer seks zonder kwaliteit, de vrouw daarentegen wil nog steeds passie en kwaliteit.
De passie en verliefdheid kan in je relatie nog wel terugkomen. Vaak vinden vrouwen de intimiteit belangrijker dan de seks. Mannen vervangen de seks met passie door routine.

Trouwringen bruiloft

Fase 3: (7-20 jaar)

Steeds meer dingen krijgen een patroon, er is meer spanning in de relatie aanwezig. De afwisseling bij hobby’s, werk en vrienden is groter, dus dit wordt gezien als een fijne afwisseling of aanvulling op een relatie of huwelijk. Je kent elkaar zo goed dat er een sleur in de relatie en in de seks kan ontstaan. 

Het kan zo zijn dat jullie samen al kinderen hebben gekregen. Dit kan een oorzaak zijn voor de spontaniteit in een relatie. Je hebt minder tijd voor elkaar en door allerlei invloeden wordt de seks op een laag pitje gezet. De man neemt vaak geen tijd voor intieme, passionele seks, terwijl de vrouw de intieme en passionele seks uit het begin van de relatie wil. Je merkt nu dat de seksuele behoeften uit elkaar worden gedreven.

Je kunt hier zelf verandering in brengen. Kies bijvoorbeeld samen sekspeeltjes uit en ontdek wat jij leuk vindt. Op Easytoys kun je bijvoorbeeld een cockring bestellen, maar er zijn ook andere speeltjes verkrijgbaar. 

Lekkernijen bruiloft

Fase 4: (>20 jaar)

Je kinderen zijn misschien al wel het huis uit en jij en/of je partner zijn met pensioen. Er is dus meer vrije tijd, tijd voor elkaar, welke lang is weggeweest. De liefde en intimiteit wordt weer ontdekt en wordt ook weer zichtbaar. Je kunt eindelijk weer seks op elk moment van de dag hebben. Je probeert misschien wel nieuwe dingen uit en doet samen dingen, niet alleen tijdens de seks. 

Kortom, seks speelt een belangrijke rol in een relatie en huwelijk. De eerste fase van jullie relatie is daarom ook erg belangrijk, want hier wordt de basis gelegd. Daarna komen de vaste vormen in de relatie. Investeer in je relatie en neem de tijd voor elkaar.  

Twitter Trouwen in Twitter trouwennieuws Facebook Blog logo

190_190_vierkant_1.jpg Limburg
kasteel-groot-buggenum_trouwlocatie_limburg.jpg Limburg
Banner-BijZondere_trouwringen.jpg Limburg